Aanslag: Duits AfD-parlementslid bijna doodgeslagen door tegenstanders

De Bremen-voorzitter van de rechtse Alternative for Germany (AfD) -party, Frank Magnitz, vecht voor zijn leven na het in stand houden van een gapende wond aan zijn hoofd na een aanval door drie onbekende aanvallers.

Magnitz werd maandagavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een ernstige hoofdwond had opgelopen na een “politiek gemotiveerde poging tot moord”, zei Bremen AfD in een verklaring waarin hij een grafisch beeld plaatste van de benadeelde voorzitter.

Gewapend met stokken sloegen de drie mannen de politicus herhaaldelijk op zijn hoofd en schopte hem terwijl hij al op de grond lag totdat een bouwvakker de aanval zag en probeerde tussenbeide te komen.Volgens de verklaring vond de aanval plaats onmiddellijk nadat Magnitz de nieuwjaarsreceptie bij de Goetheplatz in Bremen had verlaten.

Zie hieronder een foto van hem na de aanval

“Vandaag is een zwarte dag voor de democratie in Duitsland,” zei de AfD, erop wijzend dat Magnitz in ernstige toestand verkeert. “Hij werd half dood geslagen”, schreef AfD-woordvoerder Jörg Meuthen op Twitter en noemde de aanval een “laffe en weerzinwekkende daad”.

Terwijl de politie doorgaat met hun jacht naar de aanvallers, zijn Duitse politici begonnen de brutaliteit van het incident te veroordelen. “Ik hoop dat de daders binnenkort zullen worden onderzocht en veroordeeld”, zei Duits groen partij-parlementslid, Cem Özdemir, eraan toevoegend dat er geen rechtvaardiging is voor geweld “zelfs tegen de AfD.”

De autoriteiten moeten de motieven achter de aanval nog bepalen, maar met zijn groeiende populariteit is de oppositie AfD-partij een doelwit geworden van toenemende kritiek en aanvallen op het anti-immigratie- en andere ultraconservatieve beleid. Vorige week werd het Doebeln-kantoor van de partij in de oostelijke deelstaat Saksen getroffen door een explosie, die de leiding van de AfD beschuldigde als een aanval op de democratie.

Met deze daad lijkt Duitsland een nieuwe fase in te gaan van geweld tegen politici die tegen de zittende macht zijn. Eerder deze week was er al een terroristische aanval op het kantoor van de AfD met explosieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *