De VVD is verworden tot een populistisch proefballonnenkanon

Als je nog niet doorhad hoe opportunistisch de VVD tegenwoordig te werk gaat, dan werd het je dit weekend wel duidelijk. De premier sprak vrijdag stoere schoolpleintaal dat hij de relschoppers tijdens oud en nieuw het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou willen slaan. Maar de echte oplossing voor dit probleem -het vuurwerkverbod waar de politiebond zo op aandringt- dáár pleit hij niet voor. Want, oh hemel, dat is zo’n impopulaire mening.

En dan Klaas Dijkhoff, die een paar weken geleden nog vrolijke vlogjes online slingerde over hoe blij hij met de Klimaatwet was, roeptoeterde dit weekend in De Telegraaf dat hij zich niet wil binden aan het in december gesloten Klimaatakkoord. De burger moet niet de dupe worden van de klimaatmaatregelen, zo stelt hij. 

Dat we het klimaat een grotere dienst bewijzen door bedrijven als Shell op de vingers te tikken over hun klimaatvervuilende bezigheden doet Dijkhoff ook niet, want dan gaat Shell mopperen en daar zit de VVD niet op te wachten.

Dat, als we niks doen, de burger sowieso de dupe wordt van de klimaatver­an­de­rin­gen, zegt hij er niet bij

Het zijn dit soort gratuite opmerkingen, dit soort loos geblaat in de ruimte, waardoor de burgers hun vertrouwen in de politiek verliezen. Stoer je oneliners schreeuwen, maar de invloed die je hebt niet gebruiken om daadwerkelijk iets te veranderen. De VVD is al jarenlang de machtigste partij van het land.

Een partij die haar mond vol heeft over veiligheid, maar wel initiator is van de zo geflopte Nationale Politie en nu wederom de agenten in de kou laat staan. Dijkhoff onderhandelt met zijn volle verstand over een Klimaatakkoord, maar nu de verkiezingen eraan komen doet hij net alsof hij er niks mee te maken heeft gehad.

Het is treurig om te zien hoe de grootste partij van dit land, een partij die ooit geregeerd werd door trotse liberalen die ergens voor stonden, verworden is tot een populistisch proefballonnenkanon. Een partij die de boze burger wil paaien met inhoudsloze oneliners, maar niet de ballen heeft om impopulaire maatregelen te nemen om zo de burger écht te helpen.

bron: ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *