Franse Politie: Gebruikt grof wapen tegen #GeleHesjes

Eerder al hebben wij een lopend artikel neergezet waar we alle hashtags volgen van de Gele Hesjes opstand in Europa, echter vonden wij het broodnodig meer aandacht te geven aan het extreme geweld wat de Franse Oproerpolitie inzet tegen de protestanten.

De franse oproerpolitie zet op grote schaal smerige wapens in tegen protestanten van de gele hesjes. Het gaat hier om een geweer wat een rubber bal met een diameter van ongeveer 5 centimeter met een snelheid van 300+km/h afschiet.

Normaal is dit extreme wapen bedoeld voor af te vuren richting de benen van agressieve demonstranten, echter zijn er talloze filmpjes online verschenen waar demonstranten opzettelijk op het hoofd geraakt worden. Het gevolg is vele zwaargewonde mensen waarvan enkele in coma.

Onderstaand filmpje is van een voorganger van het huidige wapen


De politie lijkt geen enkel verschil te maken tussen protestanten of journalisten, alles wat beweegt wordt op de korrel genomen. Zie onderstaand een journalist die meteen onder schot wordt genomen van (1 meter afstand) en geschopt door een collega.

Wat brengt dit wapen teweeg bij de Gele Hesjes, oordeel zelf:

Meer zien? Volg ons artikel over de gele hesjes met alle up to date tweets van de hashtags: #GeleHesjes, #GilesJaunes en #YellowVests hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *