Klimaatdocu | The Uncertainty Has Settled

Geweldige documentaire van Marijn Poels, die deze productie uit eigen zak betaalde om onafhankelijk onderzoek te kunnen doen naar het onderwerp klimaatverandering en biomassa.

Na de productie kreeg Marijn (zelf een linkse liberaal) van de linkse kerk een shitstorm van ellende over zich heen. Hij was een afvallige en kreeg bedreigingen over de telefoon. Ook belden zogenaamde groene bewegingen de bioscopen op om het vertonen van zijn film onmogelijk te maken.

Eerst kwam de docu via een betaalmodule online, waar mensen tegen een vergoeding van 5 euro deze prachtige vertoning konden bekijken. Toen Marijn genoeg verdiend had om de kosten te betalen, heeft hij hem als een echte idealist betaamd, gratis online gezet op Youtube.

Wij wensen jullie veel kijkplezier en wijsheid, deze documentaire is mijn persoonlijke start geweest in het onderzoeken van klimaatverandering, de politieke en economische motieven erachter en of CO2 nu echt wel de oorzaak is voor dit fenomeen, of dat het altijd al geweest is.

Voorwoord van Marijn zelf:

Na acht jaar reizen door conflict- en armoedezones besluit Marijn Poels – een vooruitstrevende filmmaker / journalist – wat vrije tijd te nemen. In de Oostenrijkse bergen niet minder.

Het confronteert hem onverwacht met de wortels van de landbouw en zijn hedendaagse perspectief. Globalisering en klimaatpolitiek zorgen voor radicale veranderingen, zoals boeren die energieleveranciers worden.

Maar de groene ideologie roept vragen op. Het wetenschappelijke onderwerp van klimaatverandering is nu onbetwistbaar een kwestie van wereldpolitiek geworden. Poels staat voor een persoonlijk conflict. Doen we het goede?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *