Media Nepnieuws en CO2 Volksverlakkerij | Café Weltschmerz

De Nederlandse kranten zijn in handen van twee Belgische uitgevers. Twee familiebedrijven die van oudsher verweven zijn met het Belgische bestuurlijke establishment. De hoofdredacteuren van deze kranten werden uitgenodigd bij ‘Jinek’ om te praten over de ‘oorlog’ van ‘Brussel’ tegen nepnieuws. In het zicht van de komende Europese verkiezingen en de aanstaande klimaatwetgeving is het duidelijk welke belangen hier gediend zijn.

De oorlog speelt zich af tussen de Belgische uitgevers die de Europese politiek-bestuurlijke en financiële machten dienen, tegenover de nieuwe journalistieke platforms op het internet die de belangen van de samenleving dienen.

Het ontluisterende gesprek in het NPO programma was exemplarisch voor wat er mis is in de Nederlandse journalistiek. De van oorsprong controleur van de heersende macht heeft haar rol ingeleverd om de onafhankelijke rol van de nieuwe media te bestrijden met propaganda, framing en nepnieuws.

Hieronder de boektitels voor de klimaat verlakkerij:

  • Tim Ball: The Deliberate Corruption of Climate Science Voor de geschiedenis zonder wetenschap van de Co2 beweging
  • Marc Morano: The Politically Incorrect Guide to Climate Change Voor een algemeen overzicht van slecht onderzoek en politieke corruptie achter de Co2 waanvoorstellingen.

Als titel van de episode zou je De Volksverlakkerij van het Co2 gevaar kunnen gebruiken. Die andere episode: Een geopolitieke terugblik op 2018, en hoe het in 2019 verder kan gaan.

Het geweldige en onafhankelijke medium Café Weltschmerz leeft van donaties om te kunnen bestaan. Doneer daarom als je dit medium de moeite waard vindt: Doneer aan Café Weltschmerz via deze link

Volg Café Weltschmerz via deze kanalen:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *