VVD probeert met stoere populistische praat stemmen terug te winnen

Deze week kwam Rutte (@markrutte) al in het nieuws met stoere taal die totaal niet bij hem past, duidelijk door spindoctoren in elkaar gezet. Hij zou wel even raddraaiers in elkaar willen slaan. Ziet u het al voor u? Rutte en iemand slaan? Het is wel duidelijk dat hier een ander plan achter zit, namelijk stemmen terugwinnen van de rechterzijde gezien de VVD (@VVD) nogal wat (virtuele) zetels verloren heeft aan partijen als FvD (@FVD)en PVV (@PVV)

Het artikel van de Telegraaf over de ‘stoere’ Rutte

De ongeloofwaardige Rutte kreeg vooral heel veel hoon te verduren, maar ja wat had hij dan verwacht?

De laatste weken zijn er vooral veel geruchten dat Rutte naar Europa wil vertrekken en langzaam maar zeker wordt dat pad geplaveid door zijn collega’s. Hij weet niet hoe hard hij het moet ontkennen, maar hoe geloofwaardig is dit echter nog?

En dan vanmorgen in de Telegraaf de altijd loyale Klaas Dijkhof (@dijkhof) met populistische en rebelse taal tegen het klimaatakkoord wat uit de koker komt van zijn eigen partijlid Wiebes:

Dijkhof moet duidelijk stoer en daadkrachtig overkomen aangezien hij de gedoodverfde opvolger is van Rutte als hij naar het Europees Parlement vertrekt. Maar hoe geloofwaardig maakt Dijkhof en de VVD zich hiermee?

Hij was voorheen namelijk een voorvechter van dit klimaatakkoord en was trots dat het door 7 partijen werd ondertekend.

Het gevolg valt goed te zien op twitter en wij wensen de VVD dan ook heel veel succes met de damage control die uit deze zeer doorzichtige retoriek voort is gekomen. Het is wel typerend voor hoe de VVD kijkt naar hun kiezer, ze verwachten blijkbaar dat die deze praat niet doorhebben.

[custom-twitter-feeds hashtag=”#klimaatakkoord” num=6]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *